bezoekdeachterhoek.nl
Ook naober worden?
klik hier
Kies uw taal arrow
Dialect NL
bezoekdeachterhoek.nl
'Stoete krumels': Home Wereldbakker Wijnand

Wereldbakker Wijnand

Puur & oorspronkelijk

Oneindig creatief met eerlijke grondstoffen voor de origineelste en lekkerste producten; dat is onze passie bij Wereldbakker Wijnand. Van robuuste broodsoorten tot fijn banket en van chocolade tot de streekeigen krentenwegge.

We kennen allemaal het gevoel van het binnenlopen van een bakkerswinkel. Mooie producten uitgestald in schappen en vitrines en met de geur van vers brood en banket die je tegemoet komt. We verwelkomen je graag in onze winkel in Laren.

De winkel is in samenwerking met de Larense René Bruns ontworpen en gemaakt. Uitgangspunt bij het ontwerpen en realiseren van onze winkel was dat we lokale ondernemers deze opdracht gunden. Naast de uitvoering door het bouwbedrijf is bijvoorbeeld het metaalwerk, glaswerk, natuurrubber aan de wand en het schilderwerk door Larense ondernemers uitgevoerd. Al het houtwerk is gemaakt door René Bruns en de grote Amerikaanse eik, die tot 2006 naast de kerk in Lochem stond, is verwerkt in onze winkel. Verder komt duurzaamheid terug in onze winkel door het gebruik van ledverlichting.

Sinds 2007 wordt er op verschillende akkers rondom Laren baktarwe verbouwd.

Het graan wordt opgeslagen bij Korenmolen de Leeuw in Lettele en wekelijks maalt de molenaar op natuursteen onze tarwe voor o.a het Loarns akkerbrood en het Achterhoeks desembrood

Het akkerbrood is 100 % volkoren en bevat 13 % meer vezels dan het gewone volkorenbrood dit omdat bij de molen de hele korrel wordt vermalen inclusief kiem, wat er normaal bij de industriële molen wordt uitgehaald. Het heeft een volle smaak, een heerlijk aroma en is erg voedzaam ! kenmerken zijn dat het op de vloer van de oven gebakken wordt en naast (tarwe)desem ook een aromastuk bevat.(aromastuk wordt een dag van te voren gekookt van volkorenmeel en water en geeft het brood een natuurlijke lekkere mals houding!)

Toevoeging van roggekorrel kookstuk
Zo zit ons grof volkoren boordevol roggekorrels, tijdens het koken heeft het graan water op genomen dat maakt dat de volle roggekorrels heerlijk zacht zijn. Ook zorgt dit water er voor dat het brood op een natuurlijke wijze lekker lang mals blijft. Wat wilt je nog meer?

Krentenwegge
Met een laagje roomboter bij het ontbijt, de lunch of bij de koffie; krentenwegge is altijd lekker. Een goede krentenwegge heeft een donkerbruine (zachte) korst, is lekker smeuïg en bevat meer krenten dan deeg! Het traditionele brood uit Salland, Twente en de Achterhoek bereiden we bij Wereldbakker Wijnand vol passie.

Krentenwegge is van oudsher een kraamcadeau. Tegenwoordig wordt het feestelijke brood ook in de rest van Nederland veel als relatieschenk gegeven. Bij de aankoop van een grote krentenwegge krijgt u bij ons dan ook een unieke doos als cadeauverpakking. Deze zijn zelfs al verstuurd naar Nieuw-Zeeland, Amerika, Australië en Canada. Dit is ook heel goed mogelijk, want omdat de krentenwegge zo goed en zwaar gevuld is, blijft het maar liefst vier weken smeuïg en kan het dus best wat (transport)tijd hebben.