bezoekdeachterhoek.nl
Ook naober worden?
klik hier
Kies uw taal arrow
Dialect NL
bezoekdeachterhoek.nl
'Stoete krumels': Home Oetdoor

Oetdoor

Scandinavië Experience in de Achterhoek

Avontuur hoeft niet altijd ver van huis te zijn. Waarom zouden we een week vakantie nemen en 2000 kilometer rijden, voor iets wat je ook dichtbij kan beleven in korte tijd?

Manon, happy founder van Oetdoor kwam met het idee toen ze in 2020 door corona met haar reisorganisatie niet volop op avontuur kon. De schuur ligt vol met outdoor materiaal en die snoepwinkel verdient meer gebruikt te worden.

Het begon als een geintje, in de zomer van 2020 met vrienden bij een kampvuur. De locatie in Nederland die ik had gehuurd voor mijn reisorganisatie kon vanwege corona niet volledig gebruikt worden. Toen dacht ik, hoe leuk is het om mijn vrienden uit te nodigen voor een micro-avontuur. Koken op open vuur, een biertje en gitaarmuziek tot in de late uurtjes. Iets volledig uit hun comfort zone, maar laagdrempelig doordat het een kort avontuur was.

Toen begon het voor mij echt te kriebelen en vorm te krijgen. Het dagenlang achter een laptop, annuleren, omboeken en vervolgens weer annuleren was klaar voor mij. Ik wil d’r Oet!

Het concept lag in november 2020 klaar en toen was het zoeken naar een geschikte locatie. Na verschillende gesprekken hadden we die gevonden! We zijn in februari 2021 gestart op een gehuurde locatie in Lochem. De ideale plek om te kijken of het concept aanslaat en of ik mijn passie hierin kwijt kan.

En dat bleek meer dan waar te zijn. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en de eigenaar van de camping waarvan ik vind dat dit dé plek is voor het Oetdoor verhaal, een mail gestuurd. Binnen dezelfde week kreeg ik een reactie dat wij van hem de kans kregen het over te kopen.

Dat klinkt als een succes verhaal en dat is het ook (al ging het allemaal niet vanzelf hoor). In november 2021 kregen wij de sleutels van onze eigen camping in onze eigen woonplaats. Een droom komt uit!

We gingen van een half hectare naar 6,5 hectare. Een compleet nieuw avontuur. We hebben veel leuke plannen, maar alles op zijn tijd… We hopen op jullie begrip dat we de tijd nodig hebben om dit terrein verder te ontwikkelen.

Vanaf nu ga niet alleen ik d’r oet, maar jullie ook! Een Scandinavië beleving in het groene, nuchtere en gastvrije achterhoek. Een plek waarbij we terug naar de basis gaan en samen genieten van het buiten zijn aan het kampvuur of in de hottub en sauna.

Een inspirerende plek voor iedereen die op zoek is naar een outdoor beleving, op een laagdrempelige manier. Daar komt dan ook direct de naam OETDOOR vandaan. Een combinatie van outdoor, kom d’r oet en waar wij als Achterhoekers om bekend staan; we laten de deur ‘los’.