bezoekdeachterhoek.nl
Ook naober worden?
klik hier
Kies uw taal arrow
Dialect NL
bezoekdeachterhoek.nl
'Stoete krumels': Home Haarbroekse Vijvertuin

Haarbroekse Vijvertuin

De grootste spreukentuin van Nederland

Spreukentuin

Onze tuin bestaat uit twee vijvers. Rondom deze vijvers staan diverse voorwerpen die gemaakt zijn van allerlei materialen die op een boerenbedrijf werden of worden gebruikt. Een mooi voorbeeld hiervan is onze kapel. Deze is gemaakt van een oude brokkensilo, die op de kop in de grond is geplaatst. De silo is ook van binnen
ingericht als een kapel. De meeste voorwerpen die in onze tuin te zien zijn, beelden spreuken uit.
Regelmatig komt er weer een spreuk bij of wordt er wat veranderd, zodat er elke keer weer wat nieuws valt te ontdekken.


De Napoleonweide is een nieuw project. In deze wei stond vroeger een hele grote boom. Volgens een oude legende heeft Napoleon (omstreeks 1800) samen met zijn soldaten en paarden onder deze boom gestaan om uit te rusten. In deze activiteitenweide kunnen diverse spellen en activiteiten gedaan worden.

Achter in onze tuin staat een levend schilderij. Hier ziet u ’t Haarbroek, dat rust en ruimte uitstraalt.

Theeschenkerij 

Na het rondwandelen in onze gezellige spreukentuin, kunt u genieten van een heerlijk kopje thee/koffie met lekker appelgebak of krentewegge in onze theeschenkerij of op ons mooie terras. Ook voor een glaasje fris of een borreltje kunt u hier terecht.
Groepen van max. 70 personen kunnen ook van deze ruimte gebruik maken voor bijvoorbeeld een workshop of vergadering. Hier worden ook de vele buffetten uitgestald.

De theeschenkerij is geheel gebouwd in oude boerderijstijl en de inrichting bestaat ook uit voorwerpen van het platteland of wat daar mee te maken heeft. Een voorbeeld daarvan is onze unieke melkbussenbar. De barkrukken die aan deze bar staan zijn gemaakt van oude melkbussen.

Activiteiten

Bij De Haarbroekse Vijvertuin kunnen vele activiteiten worden gedaan, een aantal vindt u hieronder. De meeste activiteiten zijn geschikt voor jong en oud en dus ideaal voor familiedagen of verjaardagen. Heeft u zelf iets leuks bedacht dan horen wij dat natuurlijk graag.

Enkele activiteiten die we organiseren zijn:

Boerenklompgolf

Zeskamp

Spreukenspel

Klootschieten

Combinatiegolf

Kom es An bie de Haarbroekse Vijvertuin