bezoekdeachterhoek.nl
Ook naober worden?
klik hier
Kies uw taal arrow
Dialect NL
bezoekdeachterhoek.nl
'Stoete krumels': Home Amphion Theater

Amphion Theater

Cultuurbedrijf


Amphion Theater in Doetinchem biedt een breed programma aan opera, cabaret, musical, dans, toneel en concerten.
Onze theatervoorstellingen bieden voor ieder wat wils.

Amphion Film is dé plek voor de filmliefhebber en natuurlijk voor een verrassend avondje uit. Elke middag en avond vertonen we in onze twee zalen een kwaliteitsfilm uit binnen- of buitenland. Prijswinnende films uit de hele wereld, die zich onderscheiden van de massa door een bijzonder verhaal, prachtige beelden en bevlogen acteurs

Kom jij 't maken bij Amphion?
Een spetterend optreden met je band, dansmoves waar je u tegen zegt of een prachtig kunstwerk aan de muur. Kom jij 't maken? Of je nu wilt dansen, zingen of toneelspelen. Een taal wilt leren, creatieve cursus wilt volgen of een instrument wilt gaan bespelen. Met onze lessen en cursussen op het gebied van muziek, dans, theater, musical, kunst en taal is er voor elk wat wils.

Amphion is hét cultuurbedrijf van de Achterhoek. Een ontmoetingsplek en bron van inspiratie middenin het hart van Doetinchem. We bieden lessen en cursussen aan op locaties in Doetinchem maar ook verder in de Achterhoek zoals in de DRU in Ulft en de muziekschool in 's-Heerenberg.

Kom samen muziek maken, ontdek welk instrument bij jou past, kies jouw favoriete dansles of geef je op voor musicalles of theaterles! Of zou je liever beginnen met een creatieve cursus als schilderen, boetseren of edelsmeden, een andere taal onder de knie krijgen of je verdiepen in literatuur? Bij Amphion krijg je les van vakdocenten; kunstenaars, muzikanten, theatermakers en dans- en taaldocenten, in een groep of individueel.

Amphion staat middenin de samenleving. We zoomen in op de grote en kleine vraagstukken die spelen in de wereld van de Achterhoekse inwoner en brengen creatieve verbindingen tot stand. Hiermee dragen we actief bij aan een optimale participatie van de samenleving. We staan met JC, dé plek voor jongeren, en het ouderenprogramma Lang Leve Kunst & Naoberschap klaar voor jong én oud!

CULTUURBEDRIJF
Schouwburg Amphion, Muziekschool Oost-Gelderland en Gruitpoort zijn per 1 januari 2021 verdergegaan als Amphion Cultuurbedrijf.

De drie cultuurinstellingen - ieder met hun eigen expertise - willen door hun verdere samenwerking in een nieuwe organisatie de cultuur in de regio niet alleen waarborgen, maar ook innoveren en optimaliseren. Het nieuwe cultuurbedrijf biedt culturele programma’s voor een breed publiek.

Van theater- en filmvoorstellingen tot muzieklessen. Naast podiumkunst zijn participatie en educatie de sleutelwoorden. Het cultuurbedrijf biedt iedere inwoner van Doetinchem en omgeving de mogelijkheid mee te doen met cultuur. Als toeschouwer óf als actieve deelnemer. Als aanbieder óf als afnemer. Het cultuurbedrijf fungeert zo als centrum voor talentontwikkeling, culturele broedplaats en professioneel podium ineen.